Ázijská a rovnako aj indická kuchyňa je originálna. Na rozdiel od európskych špecialít má svoje vlastné chute a vône. Využíva typické korenia ako napríklad kurkuma, koriander alebo rímska rasca. Prednosťou indickej kuchyne sú mimoriadne zdravé bambusové výhonky alebo sušené huby. Thajská kuchyňa vhodne kombinuje kokosové mlieko, chilli papričky alebo karí omáčku. Ako dochucovadlá využíva sójovú omáčku, rôzne grilovacie dochucovadlá alebo ryžový ocot. Ako prílohy sa najčastejšie podávajú ryžové alebo sklenené rezance. Rovnako dobre a výnimočne chutí ryža, najmä basmati alebo jasmínová.
Ázijské a indické delikatesy Vám ponúknu všetky dostupné suroviny na prípravu tejto kuchyne. Bambusové výhonky sú zdravým základom mnohých jedál. V ponuke nájdete aj bambusové podložky na prípravu pokrmov a ako doplnok do Vášho príborníka bambusové paličky namiesto klasického európskeho príboru.
Zaujmú Vás určite koreniny, omáčky a rôzne dochucovadlá. Bez nich by to nebola pravá ázijská ani indická delikatesa. Tak napríklad ostro pálivé alebo sladké slivkové omáčky, kde sladká chuť vyzdvihuje slanú a všetko to dochucuje korenistá príchuť. Úžasná kulinárska fantázia, ktorá je základom úspechu. Ustricové omáčky, nakladaný zázvor, limetky, cesnak, ryžový ocot, obaľovacie zmesi, už pripravené základy polievok alebo omáčok. Všetko v mäsitom alebo bezmäsitom prevedení.
Prílohy Vás presvedčia. Kto ich raz vyskúšal, určite sa k nim vráti. Európsky netradičné, ale chuťovo fantastické. Rozmanité druhy ryže, ryžových alebo sklenených cestovín, koreniny od výmyslu sveta. Všetky výrobky majú na obale deklarované zloženie a spotrebiteľ si môže detailne naštudovať napríklad alergény. Mnohé z nich majú uvedený aj spôsob použitia, čo uľahčuje prípravu jedál a použitie vhodných kombinácii.
Ak zatvoríte oči a predstavíte si Áziu a Indiu uvidíte hru farieb, vôňu exotiky. Taká je aj ich kuchyňa.